Pesto
- Ida Goldstrand
- 23 jan. 2024
- 1 min läsning
Uppdaterat: 16 dec. 2024
Det är väldigt smidigt att ha infrysta örter i frysen. Häromdagen slängde jag ihop en enkel pesto till lunchen. Jag brukar göra det ibland och då blir de lite av vad som finns till hands. Den här gången blev det solrosfrön, en annan gång användes cashewnötter.
Man får prova sig fram för att hitta rätt konsistens.
3-4 nävar av blandade kryddörter, t.ex. dill, basilika, gräslök
1-2 dl rostade nötter/fröer
1-2 dl riven smakrik ost, gärna parmesan eller Västerbottensost
Salt och peppar
Olja till rätt konsistens
När nötterna är svala så hackas de. Enklast är om allt görs i en matberedare eller med mixerstav.
Fyll på örter och ost och mixa.
Ringla i olja och mixa till önskad konsistens och salta av med salt och peppar.
Det blev en försvinnande god pasta den dagen. Resterna används till kyckling/fiskgratäng eller går utmärkt att frysa in till senare tillfälle.
Håller ca 1 vecka i kylskåp.

Comentarios