top of page

Pesto

  • Skribentens bild: Ida Goldstrand
    Ida Goldstrand
  • 23 jan. 2024
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 16 dec. 2024

Det är väldigt smidigt att ha infrysta örter i frysen. Häromdagen slängde jag ihop en enkel pesto till lunchen. Jag brukar göra det ibland och då blir de lite av vad som finns till hands. Den här gången blev det solrosfrön, en annan gång användes cashewnötter.

Man får prova sig fram för att hitta rätt konsistens.


3-4 nävar av blandade kryddörter, t.ex. dill, basilika, gräslök

1-2 dl rostade nötter/fröer

1-2 dl riven smakrik ost, gärna parmesan eller Västerbottensost

Salt och peppar

Olja till rätt konsistens


När nötterna är svala så hackas de. Enklast är om allt görs i en matberedare eller med mixerstav.

Fyll på örter och ost och mixa.

Ringla i olja och mixa till önskad konsistens och salta av med salt och peppar.


Det blev en försvinnande god pasta den dagen. Resterna används till kyckling/fiskgratäng eller går utmärkt att frysa in till senare tillfälle.


Håller ca 1 vecka i kylskåp.




Comentarios


Prenumerera på våra nyheter

Tack, vi hörs!

Gillar du hemsidan?

Den är grundbyggd av Lilla utön sedan redigerad vidare av Kråkebäcks Trädgårdsland. 

Flera av bilderna är tagna av vår duktiga vän Anna Broette på Studio Grafik.

Tel: 0730-221299

Email: ida.goldstrand@gmail.com

Adress: Kråkebäcks Trädgårdsland

Kråkebäck 107

383 92 Mönsterås

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page